hévíz

Magyarországi látnivalók és érdekességek külföldi turisták számára

Hazánk egy csodálatos hely, amely különböző látványossággal és érdekességgel üdvözli az ide kerülő turistákat. Az idelátogatók hamar rádöbbennek, hogy Magyarországban rendkívül sok kultúra van bemutatva, hiszen nemcsak magyarok, de a rómaiak, a törökök, a mongolok, a csehek és a szovjetek is uralkodtak itt. Ezért érthető, hogy nekünk van mivel meglepni az érdeklődő turistákat. Ebben a cikkben megtekintjük egyes csodálatos helyeket és megnézzük, hogy mi van nálunk olyasmi, amiért érdemes hozzánk ellátogatni.

7 csodálatos hely Magyarországon, amit érdemes meglátogatni

Hortobágyi Nemzeti Park

Egy igazi pusztai hangulat és Magyarország első nemzeti parkja. A parkot 1973-ban hozták létre és azóta egész területe a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára került. A Hortobágyi Nemzeti Park az országunk legnagyobb természetvédelmi területe és ezen kívül Európa legnagyobb füves pusztája. A park sok madárfajtának és állatnak ad otthont, a legismertebbek itt a magyar szürkemarha-gulyák, rackajuhok, mangalicák, magyar félvér lófajáték és pásztorkutyák. A Hortobágyi Nemzeti Park ellátogatása ez egy elfelejthetetlen élmény.

Egri vár

Magyarország leghíresebb várkomplexuma, hiszen hozzá fűződik a hazánk egyik leghíresebb eseménye – az 1552-es ostrom, amikor a várvédők visszaverték az Oszmán Birodalom hadseregét. Az Egri vár gyakran szerepel az irodalomban, filmekben. Manapság ez egy védett műemlék, amely múzeumként működik. Na és persze a váron kívül maga az Eger városa és egy remek látnivaló.

Balaton

A híres „magyar tenger” egyben Európa legnagyobb friss vízű tava. A speciális klíma miatt a napos órák száma évente átlagosan 2000 körül mozog, mint francia Riviérán. Ez egy fantasztikus hely az üdüléshez. Méghozzá itt nem csak a tóról van szó, de a Balaton környékéről is, amely különböző érdekes helyekkel és látnivalókkal üdvözli a vendégeket.

Balaton

Hévíz

A Hévízi-tó Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. A tó egész évben várja a gyógyulni, pihenni vágyókat, a víz hőmérséklete télen 22 fokos, nyáron 32-38 fokos. Egy különleges és elfelejthetetlen élményt biztosít a tündérrózsák között uszkálni, amelyek eltakarják a tó felületét.

Sopron

Ez a varázslatos város az egyik legrégibb településünk és egyben műemlékekben második leggazdagabb. A város leghíresebb épülete az 58 méteres Tűztorony, amely ma kilátóként működik. A város még egy sajátossága, hogy Ausztria határnál van, ezért az osztrák turisták gyakran ide járnak, kávézni, sétálni és még ellátogathatnak a soproni kaszinóba is.

Aggteleki Nemzeti Park

Még egy magyar nemzeti park, amit érdemes megnézni, és nem csak a gyönyörű növény- és állatvilága miatt, hanem mert itt található egy varázslatos és Európa legnagyobb cseppkőbarlangja. Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi területnek számít és 229 kilométerre van Budapest várostól.

Budapest

Budapestet minden turista kötelező meglátogatni, hiszen Magyarország fővárosa, kétségtelenül legszebb hely az országunkban és ráadásul még Európa egyik legszebb városának tartják. Budapest otthont ad a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszerének, a világ második legnagyobb zsinagógájának és a harmadik legnagyobb Parlament épületének is. Halászbástya ellátogatása és hajótúra a Dunán, valami olyasmi, amit muszáj kipróbálni. A Duna-parton található a híres emlékmű „Cipők”, amit a II. világháborúban megölt zsidók emlékére állítottak. Budapesten rengeteg érdekes hely található, ahol mindenki élvezheti magát.

budapest

5 érdekesség Magyarországról, amit nem mindenki tud

Nos, a feljebb felsorolt helyek, az csak egy kis része azoknak a csodálatos helyeknek, amelyeket érdemes meglátogatni Magyarországon, és nem csak a turistáknak, de magyaroknak is. A cikkünk második részében pedig megemlítjük egyes érdekességeket, amit nem mindenki tud az országunkról.

Magyarországon legális a szerencsejáték

Magyarországon teljesen legális a szerencsejáték és a legális magyar online kaszinó mennyisége kisebb a földi kaszinótermekkel szemben. A kaszinótermek jelen vannak olyan városokban, mint Budapest, Sopron, Pécs, Debrecen stb.

magyar online kaszinó

Rubik-kocka

Talán nincs olyan ember a világon, aki nem hallotta vagy legalább egyszer kezébe vette ezt a háromdimenziós logikai játékot. Viszont nem mindenki tudja, hogy ezt a játékot 1974-ben a híres magyar szobrász, építész, játéktervező és feltaláló, ifjabb Rubik Ernő talált fel.

Tokaji borvidék világ első hivatalos borvidéke

Még magyarok között nem mindenki tudja, hogy a világ első hivatalosan bejegyzett zárt borvidéke Magyarországon volt. A Tokaji borvidék 2002-ben belekerült az UNESCO világörökségek listájára.

Budapesti metró

Nem mindenki tudja, de pont nálunk épült Európa második metrója. Az első legrégibb metró Londonban nyílt 1890-ben és 1896-ban megjelent a Budapesti metrónk.

Koccintani söröspohárral durvaságnak számít

Létezik egy legenda, amely szerint a Habsburgok elleni 1848-as magyar forradalom leverésekor 13 magyar tábornokot végeztek ki, az osztrákok minden kivégzés után söröspohárral koccintottak. Ezt követően a magyarok megfogadták, hogy 150 évig nem koccintanak sörrel. Bár, az idő már letelt, de ez még mindig szokás.