étkező kialakítása

Étkező kialakítása

Az étkezés helyének kialakítása nem egyszerű feladat, pláne akkor nem, ha egy nyugodt baráti vacsorának is elegendő helyet adó konyhai megoldásban gondolkozunk, hiszen ez elég tágas helyet igényel. Az ilyen kialakítások ideális megtalálásához mindenképpen nagyon sok ötletre lesz szükségünk és nagyon pontos tervezésre.

A konyhapult esetében nagyon fontos a praktikusság, és az, hogy a konyhában lévő étkező miatt megfelelően kialakítsuk a tárolási lehetőségeket, hiszen senki sem szereti a rendetlenséget nézni, miközben eszik.

Kimondottan fontos a megfelelő elrejthetőség, ha nagyobb vacsorákat vagy baráti összejöveteleket is tervezünk. Rendkívül ötletes megoldás, ha a konyhapult elé leereszthető rolót szerelünk, amivel a munkafelület egészét elrejthetjük.

Az asztal esetében az a legjobb, ha kinyitható típusokat keresünk, mert amikor csak a család étkezik, elég lehet ha összecsukott állapotában használjuk, így több tér is marad, viszont összejövetelek esetén kinyithatjuk, és kényelmesen elférhet mellette a társaság.

Érdemes, főleg akkor, ha a konyha alapterülete kisebb, a székekből is összecsukhatóakat választani, vagy olyanokat, amiket egymásba tudunk pakolni, mert így mindenki számára lesz ülőalkalmatosság, viszont amikor nem kellenek, akár egy kisebb helyen is könnyen tudjuk majd őket tárolni.