Csendes Vintage

A Csendes Vintage Budapest 05. kerületében a Ferenczy István u. 5. szám alatt található. A z Astoriához közel lévő bár egyik tagja, a Csendes Társ és a Csendes Concept Store mellett.

A bohém hangulatú hely illeszkedik a budapesti romkocsmák vonulatába, ugyanakkor a tulajdonosok a kialakításánál merészet alkottak. A padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül nemcsak a csodálatos Károlyi-kert, de a környék nyüzsgő forgatagára is tökéletes kilátást nyújt.

A régi antik hatású bútorokkal körülvett helyen jó érzés egy kellemes kávét elfogyasztani, a békés hangulat miatt sokak kedvenc törzshelyének számít. A magas mennyezetű adottságokkal rendelkező épület már a Monarchia idején is kávézóként üzemelt, a jelenlegi dekorációk a fejjel lefelé lógó babák a kor hangulatát sajátságosan tükrözik vissza. Míg a délelőtt főként a finom fekete rajongói alkotják a közönséget, addig estére a bár hangulat dominál. A külföldiek mellett különböző életkorú és stílusú vendégek fontos találkozóhelyévé alakul. A Csendes felkapott helynek számít, ezért érdemes a váratlan látogatást egy asztalfoglalással megerősíteni.

csendes budapest

A Csendes Vintage méltányos áron változatos italválasztékot kínál, a konyhájában a reggeliként fogyasztható fogások, fő és előételek készülnek, akár vegák részére is szolgálnak finom étellel.

A zenei programok minden hét csütörtöktől szombatig zajlanak, a különféle zenei formációk akár hajnalig tartó bulit kínálnak.

A Vintage Bár mellett érdemes meglátogatni a Károlyi-kert mellett található Csendes Társat, ahol jó levegőn, kellemes programok között lehet frissítőket és hazai borokat kortyolgatni.

A legifjabb tag, a Csendes Concept Store, ez egy kézműves bolt, ahol itthoni kézműves és dizájn termékek mellett hazai kistermelők különböző portékáit lehet beszerezni.