velence látnivalók

Velence Látnivalók

Velence minden évben több, mint tíz millió turistát vonz, ezzel Olaszország egyik legkedveltebb uticélja. Sajnos a város folyamatosan süllyed, hiszen a egy szigetre építették.A házak fából készült cölöpökön állnak, így rendkívül romantikus látványban lehet részünk Velencében sétálva.

Velence kanyargós és szűk sikátorairól, lagúnáiról, fantasztikus látnivalóiról híres, de azt is meg kell jegyezni, hogy a csodás barokkos pompa, amelyet az emberek Velencébe képzelnek, nincs jelen, ugyanis az idő vasfoga mély nyomot hagyott itt is az épületeken.

Velence városa az áradás miatt sokszor sajnos víz alá kerül.Ilyenkor a világörökség részét képező Szent Márk Tér is víz alá kerül.A velencei árvíz óriási problémát okoz a helyiekenek, de a mindennapi problémákon túl a világhírű óváros épületeinek sem tesz jót.Az áradás évről évre nagyobb 2008-ban már másfél méteres víz alatt állt Velence óvárosa, figyelemfelkeltésképpen egy búvár át is úszta  a Szent Márk teret.

Akik már jártak Velencében azok között nagyon sokan  a legszebb vagy legromantikusabb városnak nevezik.Sokan tervezik ide nászútjukat is, hiszen kevés romantikusabb dolog van, mint összebújva gondolázni Velence csatornáin.A rengeteg  látnivalót felsorolni is nehéz lenne.Velence akkor is csodálatos ha nem a híres velencei karneválra érkezünk, csak úgy látogatóba.

Velencébe érkezve  a turisták gyakran ülnek hajóra, hogy meglátogassák a környező szigeteket,  Murano és Burano szigetét.Murano leghíresebb látnivalója a Muranói Üvegmúzeum  amely másfél kilométerre található Velencétől.Burano gyöngyszeme a  gyönyörű darabokat kiállító Buranói Csipkemúzeum. A Csipkemúzeum mellett Burano csodálatosan színes házai is nagyszerű esztétikai élményt nyújtanak, így akár látnivalónak is nevezhetnénk őket.

  velence nevezetességek

A hatalmas kiállítást magába foglaló Természettudományi Múzeum is érdekes látnivaló lehet. A különleges  Erotika Művészetének Múzeuma főleg felnőtteknek ajánlott izgalmas program. Az izgalmas Tengerészeti Múzeum is megért egy látogatást mindenképpen.  A La Fenice Színház mely épület az operaház  Velencében és benne balett előadások is megrendezésre kerülnek és a Malibran Színház melyben  balett-, hangverseny-, és operaelőadások kerülnek előadásra.

Velencében rengeteg híres épület van, gyönyörű múzeumok és paloták.A nevezetes és csodálatos épületek közül a talán leghíresebb a  Dózse Palota a Piazza San Marco-n vagyis a Szent Márk Tér, a Dogana  magyarul vámház, Gran Teatro La Fenice (operaház), a világhírű Szent Márk-székesegyház, az Óratorony vagy más néven Campanile, a  Pátriárka palotája, a Libreria (könyvtár és múzeum).

A Szent Márk Tér a híres katedrálissal gyakran kerül víz alá az árvizek miatt.

A Campanile vagy más néven Óratorony mely a város legmagasabb épülete, így remek tájékozódási pont lehet, ha nem ismerjük ki magunkat Velencében.

A Velencében levő igen híres hidak közül a Sóhajok hídja, az  Akadémiai híd és a Rialtó híd.A Sóhajok hídja vagy olaszul Ponte dei Sospiri, a Dózse palota épületét köti össze a börtönnel.A nyolc méter hosszan átívelő híd, mely nevét Lord Byrontól kapta, mert a hídon a bíróságon elítéltek sóhaját lehetett hallani.

velence latnivalok

A Rialato híd Velence legrégebbi hídja, mely mára végveszélybe került, így halaszthatatlanná vált a felújítása.A Rialto a Canal Granden ível át, telis tele árusokkal, ahol a legkülönfélébb szuveníreket és apróságokat vásárolhatjuk meg.A hidat összesen tizenkétezer cölöp tartja.

A látnivalók részletes leírását az adott látnivalóra kattintva éri el. Az ajánlatom, utazzanak Velencébe és tapasztalják meg saját szemükkel ezt sok gyönyörűséget.

Fontosabb látnivalók a Canal Grande mentén

A Canal Granden hajózva nemcsak egy nagyon romantikus élményben lehet részünk, hanem számos  impozáns épületet is megtekinthetünk, bár a gondolázás Velencében nem olcsó mulatság, de mindenképpen megéri.

A bal parton hajózva  a leghíresebb épületek a következők : Vámház, San Gregorio-apátság,Palazzo Contarini, Palazzo Loredan, Ca’ Rezzonico, Palazzo Molin Balbi-Valier, Palazzo Pisani della Moretta, Palazzo Barbarigo Terrazza, Palazzo Bernardo, Palazzo Donà della Madonetta

A jobb part mentén szintén nagyon híres történelmi épületek sorakoznak teljes pompájukban.Ezek a következők: Palazzo Giustiniani, Palazzo Emo-Treves, Palazzo Contarini-Fasan, Casa Ferro, Palazzo Fini Palazzo Gritti, Palazzo Corner della Ca Grande, Barbaro-paloták, Palazzo Cavalli, Akadémiai Képtár (Accademia),  Scuola della Caritá, Palazzo Grassi,  Palazzo Giustiniani-Lolin,  Casa Falieri,  Casa Duca, Palazzo Malipiero,  Palazzo Contarini delle Figure, Mocenigo-paloták,  Palazzo Corner Spinelli, Palazzo Tron, Palazzo Grimani a Santa Maria Formosa , Palazzo Dandolo,Farsetti , Palazzo Loredan,  Palazzo Bembo, Fondaco dei Tedeschi, Ca da Mosto, Palazzo Michiel dalle Colonne, Ca’ d’Oro, Palazzo Fontana,  Ca’ Vendramin Calergi, Canareggio-csatorna, Scalzi-templom,  Santa Lucia-pályaudvar

Velencei lagúna fontosabb látnivalók

A velencei lagúna Murano és Burano szigetén kívól több kisebb és nagyobb szigettel is rendelkezik, nagyobb szigetei: Murano, Burano, Torcello,San Michele szige, Lido di Venezia, San Giorgo Maggiore

A velencei lagúna kisebb szigetei : San Servolo, San Lazzaro degli Armeni, Lazaretto Vecchio, Le Vignole, La Certosa, Sant’Erasmo

Nyaralás Velence környékén
Bibione nyaralás

Utazási ötletek Olaszországban
Rimini látnivalók
Nápoly
Como
Róma

További utazási ötletek
Lisszabon látnivalók
Granada látnivalók
Côte d’Azur látnivalók
Skywalk Dortmund
Rimini látnivalók
Postojnai cseppkőbarlang
Frankfurt
Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Eiffel-torony