Vállalkozói pályázatok

Vállalkozói pályázatok

Az elmúlt évvel lezárult a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklus, amely számos igen kedvező pályázati lehetőséget tartalmazott. A legnépszerűbb GINOP pályázatra kétszáznál is több igény érkezett be, amelyet 134 pályázó nyert el mintegy 4 milliárd forint értékben. A kiírások között a vállalkozói pályázatok nagy számban voltak elérhetők,  de a forrásfelhasználásban a gazdasági társaságok is részt vettek. Az utóbbiak körében a munkásszállók építésére benyújtható igények voltak a legnépszerűbbek. De a vállalkozások modernizációjának támogatása mellett lehetett pályázni napelemes rendszerek telepítésére és akár gyakornokok foglalkoztatására is.

A tavalyi év legszomorúbb eseménye a koronavírus járvány volt, amely akkor hirtelen földbe döngölte nemcsak a kis, de a közepes és nagyvállalkozások irányítóit is alapos újratervezésre késztette. Sajnos a talpra álláshoz még hosszú időre van szükség, ezért a pályázati támogatások lehívása és a kamattámogatott hitelek elnyerése az egyik módja a túlélésnek.

Az év elejétől új uniós fejlesztési ciklus kezdődött meg, az operatív programok nevében és a pályázatok világában is új kihívásokra kell felkészülni. A vállalkozói pályázatok egy része még az elmúlt ciklusból sem futott ki, érdemes naprakésznek lenni, hiszen eszközbeszerzésre, technológiafejlesztésre jelentős források állnak még rendelkezésre. Az új ciklusban, így az év során a vállalkozások számára forrásbőség fog rendelkezésre állni, ezért érdemes – a GINOP folytatását, a VINOP kiírásai nyomon követni, mivel a következő ciklusban a legtöbb kiírást a vállalkozások számára ez az operatív program biztosítja.

Mezőgazdasági Pályázatok és Agrár támogatások