szódagép

Így segíts a környezeten szódagéppel

Az automata szódagép néhány éve terjedt el igazán, és azóta egyre népszerűbbé vált köszönhetően annak, hogy jelentős hulladékot spórolunk meg vele. Pontosan ezért, jelenleg az egyik leginkább környezetbarát konyhai eszköznek számít. Ráadásul számtalan más előnye is akad, amiért érdemes beszereznünk egyet.

Viszlát, PET palack, viszlát, hulladékterhelés

Ha sikerült beszereznünk egy minőségi szódagépet, akkor búcsút inthetünk a folyamatos ásványvíz-, vagy üdítővásárlásnak. Soha többé nem áll majd halmokban a PET palack, ami ráadásul állandó gondot okoz egy ásványvízfogyasztónak. Csak vesződség a sok műanyag palackot laposra taposni és külön gyűjteni. Ez főleg akkor külön „élmény”, amikor elfelejtjük időben kivinni a szemetet, és este valami éjjeli lámpa vagy elemlámpa mellett próbáljuk még begyűrni azt a raklapnyi PET palackot a kukába. A szódagép viszont saját üvegben készíthető, minőségi szódát kreál, amit ráadásul ízesíthetünk is. Sok nagy márka, például a Coca Cola is adott ki saját ízesítésű szirupot a szódagépekhez, így még csak a jól megszokott üdítőktől sem kell lemondanunk.

Egészséges üdítők mindenféle ízben – olcsón

Ha szódagépünk van, akkor automatikusan belépőt nyertünk az egészséges és csodálatos ízvilágú szénsavas üdítők világába. Hiszen szinte bármivel ízesíthetők a kész szódák a méztől kezdve a gyömbéren át. Ráadásul mi magunk szabhatjuk meg a cukortartalmat, vagy tehetjük éppen teljesen cukormentessé. Nem kell többé olyan italokkal megalkudni, amelyek egyáltalán nem feleltek meg az ízlésüknek, hiszen saját magunk állíthatjuk őket elő.

Rendszeres hidratáltság – egészségesebb élet

Köztudott, hogy az emberek jelentős része szívesebben fogyaszt szénsavas üdítőt. A szénsav frissítő hatású és kellemesen kiegészít bármilyen ízvilágot. Általános gondot okoz, hogy keveset iszunk, viszont ha egészséges szénsavas italokat tudunk majd előállítani pillanatok alatt, akkor ez változni fog. Sokkal több folyadékot fogyaszthatunk általa, hiszen nem kell megelégedni a csapvízzel, vagy a pezsgőtablettával többé. A szódagépben készült szénsavas üdítők és vizek nagyon gyorsan elkészülnek, ezzel pedig garantáltan biztosítjuk a napi folyadékbevitelünket.