kanapé

Hol vásárolhatunk divatos kanapét a nappaliba?

A nappali az egyik legfontosabb helyisége az otthonunknak, általában a látogatóinkat is itt fogadjuk, ezért jó, ha otthonosságot, és kényelmet sugároz. A berendezését nagyban befolyásolja pénztárca, és az egyéni ízlés, és a szoba központi részét díszítő kanapé szinte minden lakás fontos bútordarabja. A lakás trendek évről évre változnak, de az biztos, hogy egy jó minőségű, tetszetős kanapé hosszú ideig szolgálja a kényelmünket.

Kanapé a nappali nélkülözhetetlen kelléke

Általában a nappali a lakás legtágasabb helyisége, nem csak a családi tévézés, beszélgetés helyszíne, de a hozzánk érkező vendégeket is jellemzően itt kínáljuk hellyel. Egy stílusos kanapé ideális azok számára, akik a mindennapi kikapcsolódás során kényelmesen szeretnek üldögélni, vagy feküdni. A lakások zömében nincs külön vendégszoba, így az éjszakára is maradó vendég számára valószínűleg a nappaliban ágyazunk meg, ezért egy kihúzható kanapé igény szerint kényelmes fekhellyé alakítható, majd reggel könnyedén visszaállítható a szoba rendje.

Hogyan válasszunk kanapét?

Egy kanapé vásárlása zömmel a közép és hosszú távú döntések közé tartozik, hiszen kevesen engedhetik meg maguknak, (vagy kevésbé tartják fontosnak), hogy a legújabb lakberendezési trendekhez alkalmazkodva évről-évre új bútordarabot vásároljanak. Habár az esztétikum befolyásolja a választást, a vásárlók általában praktikussági szempontok alapján döntenek, például a méret, a kényelem, illetve a kedvező árfekvés mellett a fokozott funkcionalitás is meghatározó. A kiválasztásnál figyelembe kell venni a család mérete mellett az életmódját is. Legjobb, ha a vásárlás előtt összegyűjtjük az elvárásainkat, nem baj, ha részletes, legalább a későbbiekben könnyebb lesz az ajánlatok között rangsorolni.

Ezek jellemzően a következők: szín, árfekvés, méret, konstrukció, alak (sarok, U-alakú), kárpitozás anyaga.

Általában a méret kiválasztása (egy-, két-, három személyes, vagy óriás kanapé) nem okoz problémát, az élethelyzet is eldönti, hogy valaki ágyazhatót szeretne-e, vagy sem, és az árfekvés is sokak lehetőségét behatárolja. Ugyanakkor sokszor az árubőség sem könnyíti meg a választást. Sokak számára okoz dilemmát a kárpit anyaga, és színe: vajon melyik számomra a legpraktikusabb, melyik illik leginkább az otthonom stílusához, illetve a legmegfelelőbb a saját ízlésemnek.

A tapasztalatok szerint sokan elmulasztják előzetesen lemérni, hogy a kiválasztott kanapé hogyan fog elférni a helyiségben, és gyakran emiatt nem illeszkedik megfelelően a helyiség adottságaihoz. Bár a termékek mellett megtalálhatók a részletes paraméterek, de könnyebb elképzelni, hogy milyen lesz a valóságban, ha egy mérőszalag segítségével lemodellezzük.

kanapék

Kanapé választás kisállat tulajdonosoknak

A kanapé kárpit elsősorban esztétikai kérdés, de az anyaga nagyban befolyásolja a bútor élettartamát. A textil kanapékat könnyebb karbantartani, és manapság rengeteg féle szín és anyagtípus közül választhatunk. A közelmúlt nagy trendje a bársony, amely puha tapintásával és fényes színével még a legegyszerűbb formatervezést is képes feldobni. A bőr időtlen megjelenést kölcsönöz a nappalinak, bár az ára is jóval magasabb. Több változata közül választhatunk, hiszen a valódi bőr mellett újrahasznosított bőrbevonat és műbőr, vegán bőr is kapható, amelyek azok számára kínálnak alternatívát, akiknél az ökológiai szempontok és a fenntarthatóság is része a hétköznapoknak.

Hazánkban is egyre több háztartásban él együtt a lakókkal házi kedvenc, így esetükben a kanapé tisztántarthatósága is befolyásolhatja a választást. Ha levehető huzattal rendelkezik, az megkönnyíti a tisztántartását. Egy semleges természetes színű kanapé szinte minden lakásba jól illeszkedik. Ha az esetleges balesetek, vagy az állatszőr miatt aggódnánk, akkor egy közepesen sötét színárnyalat jobban el tudja rejteni a szennyeződéseket is. De ma már kifejezetten házikedvencekkel együtt élők számára kifejlesztett bútorszövet is kapható.

Hol vásárolhatunk divatos kanapét a nappaliba?

A ma kapható kanapék sokoldalú igényeket elégítenek ki kompromisszumok nélkül. Nem véletlenül kedveltek például a relax funkcióval ellátott kanapék, hiszen használójának igénye szerint biztosít optimális derékszöget – akár üldögélésre, pihenéshez, vagy olvasáshoz. A relax kanapé tv nézéshez is ideális, biztosítja, hogy a gerinc és a derék megfelelő pozícióban legen, így segíthet megakadályozni deformitás problémák és hátfájás kialakulását.

Az interneten ma már könnyedén szerezhetünk be bármit, amely az otthonunk kényelméhez szükséges, számtalan webáruház kínál kedvező árú minőségi termékeket. A jó ajánlatokért érdemes felkeresni a Butor-Mirjan24 oldalát, pár kattintás, és akár már 48 óra múlva az új kanapéról nézhetjük a kedvenc sorozatunkat.

Fotók: butor-mirjan24.hu