amarikai konyha

Amerikai konyha kialakítása

Egyre többen vágnak neki lakásuk átalakításának amerikai konyhás megoldással. Az építészeti módszer sokáig nem volt elterjedt hazánkban, ám a speciális konyhai berendezések megjelenésével, és mind több család számára való anyagi elérhetőségével egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ilyen típusú kialakítás.

Még ha nem is rendelkezünk konyhai páraelszívó berendezéssel, akkor is érdemes átgondolni a konyha és a nappali ilyen irányú egybenyitását, hiszen azért bevallhatjuk, sokan szeretjük a rotyogó ebéd illatát érezni. A kellemetlen hátramaradt szagokat pedig egy szellőztetéssel is könnyedén megszüntethetjük. Néhány apró negatívum mellett valószínűleg sokkal nagyobb örömet okoz az, ha a ház asszonyának nem a családtól, esetleg a vendégektől elszeparáltan kell a konyhában tüsténkednie. Így a konyhai feladatok során módja nyílik a kapcsolatteremtésre, amely hosszú távon előnyösen hat a családi viszonyokra is.

Rendkívül előnyös az amerikai konyhás megoldás kis légterű lakások esetében. A tér ilyen módon történő tágításával jóval nagyobbnak és levegősebbnek tűnik majd otthonunk. Az előkészítő pultot pedig egy mennyezettel összekötő virágtartó csak még impozánsabbá és otthonosabbá teheti. Ezen kaphatnak helyet azok a konyhában nélkülözhetetlen zöld fűszernövények is, melyek kellemes színfoltjuk mellett ételeink finomabbá tételében is jó szolgálatot tesznek.

A válaszfalak lebontásakor természetesen ügyeljünk a falban futó vezetékekre, ehhez legjobb, ha szakember segítségét kérjük. A kezdetben rombolásnak tűnő falbontás gyorsan átalakul egy kreatív, alkotó folyamattá, és ahogy megpillantjuk új, amerikai típusú konyhánk körvonalait, minden vesződség, por és kiadás eltörpülni látszik majd.