A legjobb budapesti romkocsmák, amelyek nem a bulinegyedben vannak

A fővárosba érkező külföldi turisták nagy része a város látványos turisztikai attrakciói miatt érdeklődik, viszont külföldi fiatalok egy része kifejezetten Budapest éjszakai életének bejárására és megismerése, a romkocsma turizmus vonzza. Kiválasztottuk a Free Pub Crawl Budapest weboldal segítségével azokat a helyeket, amelyeket minden romkocsmázó legalább egyszer felkeres.

A bulinegyed romkocsmái jó része a zsidónegyed szívében található, nagyjából a Károly körút Dohány utca Akácfa utca Király utcák által határolt négyszögben, de vannak olyan helyek, amely távolabb esnek e népszerű helyektől, és felejthetetlen hangulatot árasztanak.

Auróra

Az Auróra a 08. kerületben az Auróra utca 11. szám alatt található, amely közösségi színtér, kávézó, és bulihelyszín is egyben. A civil szervezetek irodái az emeleten húzódnak, aki viszont koncertre, és egyéb szórakozásra, színházi eseményre vágyik, annak a pincehelyiséget kell keresnie.

A földszinten lévő térben a filmklubok mellett különböző kiállításokat és még gyerekprogramokat is szerveznek.

Auróra

 Nyereg

A Nyereg a Városligetben, a Városliget körút 2. szám alatt található. Az egész évben nyitva tartó, magát kultúrbisztróként emlegetett hely a családok körében is kedvelt helyek közé tartozik. Kellemes szabadtéri környezet hatalmas téren biztosít lehetőséget a kikapcsolódásra. A konyháját érdemes kiemelni, a gyorsan készülő fogások burgereket, szendvicseket, grilleket és palacsinták széles választékát nyújtják. Nyaranként bringások találkozóhelye, de kutyabarát helyként a házi kedvenccel együtt is szívesen fogadnak. A logikai játékok kedvelői különböző gyakoriságú programokon- Rejtélyes vacsora- vehetnek részt, amelyen akár egy gyilkosság felderítésére is sor kerülhet.

nyereg