domain

A legfontosabb tudnivalók a .hu domain regisztrációról

Egy jól teljesítő honlap alapja minden esetben a megfelelő domain név. Amennyiben magyar vállalkozással rendelkezünk, illetve ügyfélkörünk és követőink jelentős része Magyarországon található, akkor ehhez elengedhetetlen egy .hu végződésű domain név.

Hogy miként válasszunk domain nevet és milyen tudnivalókra kell odafigyelni a regisztráció előtt? Lássuk a legfontosabb alapvetéseket!

Legyen rövid, könnyen megjegyezhető

A .hu végződésű domain nevek kapcsán az első és legfontosabb, hogy legyen kellően rövid és könnyedén megjegyezhető. Manapság már nagyon nehéz jó nevet találni – ami nem félreérthető és nem összekeverhető más szóösszetételekkel. A cél, hogy minél jobban kifejezze vállalkozásunkat, hiszen később erre épül majd fel a teljes keresőoptimalizálás, az arculattervezés, egyszóval mindennek az alapját képezi.

Kerüljük a számokat, a kötőjeleket és az ékezeteket

A jó .hu-s domain név csak betűkből áll és nem tartalmaz sem számokat, sem kötőjeleket, ami különösen akkor fontos, ha később nagy hangsúlyt fektetnénk az online marketingre. Kiemelten fontos, hogy hanyagoljuk az ékezetes domain neveket, melyek egyelőre nem a várt eredményeket hozták, így főleg egy induló vállalkozás esetében azonnal megpecsételhetjük vele a jövőnket.

Megbízható helyen regisztráljunk

Rendkívül lényeges a .hu végződésű domain kapcsán, hogy megfelelő helyen regisztráljunk. Mivel vállalkozásunk sikere a tét, ezért érdemes megbízható szolgáltatót választani, méghozzá lehetőleg olyat, aki rögtön tárhelyet is kínál, hiszen csomagban jellemzően mindig olcsóbb.

Tervezzünk hosszabb távra

Ha domain nevet vásárolunk, és nagy gondot fordítanánk a keresőoptimalizálásra, akkor mindig foglaljuk le a nevet legalább 4-5 évre. Ez azért fontos, mert a Google köztudottan előnyben részesíti ezeket a találati listán – szemben a csak egy évre lefoglalt címekkel.

A regisztráció után is figyeljünk oda rá

Ha sikerült megszereznünk egy .hu domain nevet, a regisztráció után is érdemes figyelni rá, és időben gondoskodni a hosszabbításról. Egy jó domain név ugyanis rengeteget érhet, és nem kizárt, hogy a konkurencia azonnal lecsap, ha elfelejtjük megejteni az ismételt regisztrációt.