botox kezelés

A férfiak is egyre gyakrabban igénylik a botox kezelést

A sármos férfi megjelenéséhez kifejezetten passzolnak a ráncok, sokan közülük az életkoruk előrehaladtával előnyükre öregednek. Viszont napjaink fiatalos elvárásainak megfelelően egyre több férfi kíván megszabadulni az arcát barázdáló ráncoktól, mivel úgy érzik, hogy karrierjükben hátrányba kerülnek a fiatal kollégákkal szemben. Sokak életét keseríti meg a kóros mértékű verejtékezés, de bizonyos pozíciókban kifejezetten hátrányos a túlzott tenyérizzadás is.

Nem csak a nők, de a férfiak is szép számmal keresik az arcfiatalító kezeléseket, hiszen az ápolt és fiatalos külső napjainkban sarkalatos tényező. Az orvos esztétikai módszerek és beavatkozások a nemek esetében nem különböznek. Érdemes a plasztikai műtét előtt a megfordítható folyamatú, egyszerűen korrigálható kezelést választani, akár már az első szarkalábak megjelenésekor.

Habár a férfiak között toronymagasan a hajbeültetés vezet, egyre többen igénylik a botox injekciózást. Az eljárás nem jár fájdalommal, és a tökéletesített eljárások miatt a változás nem drasztikus, egyre természetesebb hatású eredményt érhető el a szakemberek által végzett kezelésekkel.

A botoxszal kapcsolatban nem árt tudni, hogy a beavatkozás eredménye csak pár nappal a kezelést követően jelentkezik, és bizonyos időközönként meg kell ismételni.

A hatóanyag a botulinum toxin nevű fehérje a bőr alá juttatva képes a finomabb ráncokat kisimítani, mivel a mimikai ráncok kialakulásáért felelős izmokra hat. A kezelt izmok 3-4 hónapig nem húzódnak össze, blokkolódnak és hatékonyan alkalmazható homlokráncok, szem széli ráncok, és szemöldök közötti ráncok esetében.

A férfiak szempontjából kifejezetten előnyös, mivel egészségügyi problémákra is alkalmazható a kezelés: nem csak a túlzott izzadás befolyásolható, például a hónalj, a kéz és talpizzadás, de kedvező hatása van a nyaki görcsökre is. Maga a kezelés alig fél órát vesz igénybe, az eredmények pedig nagyjából fél évig megmaradnak.

Mire lehet számítani a botox kezelést követően?

A botulinom toxin egy többlépcsős mechanizmusú hatóanyag, és a kezelést követően 6-36 óra múlva kezdi a hatását kifejteni. Számítani lehet arra, hogy az injekciózás helyén helyi duzzanat, akár kisebb bevérzés keletkezhet. Vannak olyan páciensek, akiknél a kezelést követően hányinger, zsibbadás és fejfájás is jelentkezik, ám ezek a panaszok rövid időn belül, pár nap alatt elmúlnak. A botox hatása egy hónapig érvényesül, ezt követően folyamatosan csökken. A fiatalos külső megtartása érdekében az ismétlésére általánosságban 3-4 hónap után kerül sor.

(Forrás:DarvasMed.hu)